Meer weten?

Wij staan je graag te woord,
neem vrijblijvend contact met ons op.
Via info@contentvoorbedrijven.nl
of bel naar 06-50404114

Social media content pakketten

Wereldwijd zitten er zo’n 3,2 miljard mensen op social media. Oftewel: 42% van de wereldbevolking! En dit aantal groeit alleen maar. Ook al is Facebook op dit moment nog steeds de marktleider, ook Instagram, Snapchat en tegenwoordig TikTok mogen niet meer ontbreken. Zo laten de statistieken van Statista ook zien.

Bron: Statista

Als je op deze platformen (nog) geen marketing aan hebt staan, mis je dus enorm veel potentie! Want als je bij jezelf nadenkt, wanneer gebruik jij sociale media? Juist, wanneer je even niets te doen hebt, of niets te doen wilt hebben. Gewoon even lekker scrollen. Voor bedrijven en marketers een perfect moment om jou een advertentie te serveren.

Door dit te doen, door middel van advertenties of bijvoorbeeld blogs, ben je in essentie bezig met content marketing. In dit blog leggen we uit wat content marketing is, waarom het zo belangrijk is en wat social media content pakketten voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Waarom is content marketing belangrijk?

Een content marketing strategie is iets waar veel bedrijven mee worstelen. Logisch ook, want het is één van de meest belangrijke onderdelen van het gehele marketing plan. Er valt namelijk zoveel onder: Blogs, podcasts, video’s, afbeeldingen, infographics en nog veel meer. Het is dus niet ‘zo even gedaan’. Er komt nogal wat bij kijken.

Vooral het schrijven van blogs – en deze natuurlijk op je social media doorplaatsen! – is een veel gekozen tactiek omtrent content marketing. Bijna ieder bedrijf blogt wel, of besteedt dit uit. En dat is heel logisch ook. Er zitten namelijk talloze voordelen aan het schrijven van blogs:

  • Door relevante blogs te schrijven voor jouw doelgroep kun je jouw kennis delen met de buitenwereld. Hiermee help je mensen en beantwoord je de vragen die zij hebben over het specifieke onderwerp.
  • Door de juiste zoekwoorden (ook wel keywords genoemd) te gebruiken in jouw blogs en social media hashtags, zul je sneller gevonden worden op deze onderwerpen door jouw doelgroep. Als jij bijvoorbeeld veel verschillende blogs hebt over ‘professioneel video’s maken’ en dit is precies waar jouw doelgroep naar op zoek is, zul je steeds hoger in de zoekresultaten van Google terechtkomen. Hierdoor zullen mensen natuurlijk sneller op jouw website terechtkomen.
  • Je wordt onthouden! Hoe beter jouw content marketing is, hoe relevanter dit is voor jouw specifieke doelgroep. En dus hoe beter jij de vragen die zij hebben kunt beantwoorden, of de problemen waar zij mee zitten kunt verhelpen.
  • Wanneer mensen op jouw content marketing-stuk hebben geklikt en het spreekt ze aan, is de kans aannemelijk dat zij ook doorklikken en op andere pagina’s van je website terechtkomen. Een extra kans op conversie!
  • Wanneer jij bijvoorbeeld blogt over het maken van professionele video’s, wordt door ons brein bijna automatisch aangenomen dat jij expert bent wat betreft dat onderwerp. En dit schept vertrouwen!
  • Content marketing is een soort domino. Elk stuk wat je publiceert is een stap naar voren. Dat betekent dat elk artikel dat je schrijft, of elke post die jij plaatst op social media, je meer bezoekers, reacties, conversies en opdrachten kunnen opleveren.

Oftewel: Als je nog niet bezig bent met content marketing, waar wacht je nog op! Er zitten zoveel voordelen aan, dat we beter kunnen vragen wanneer je gaat starten in plaats van of je gaat starten. 😉 Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan om te starten met een content marketing strategie. Er komt behoorlijk veel bij kijken, zoals het in kaart brengen van de doelgroep, waar zij in geïnteresseerd zijn en op welke social media platformen zij (vaak) te vinden zijn. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die dit graag voor jou overnemen, zoals door het aanbieden van social media content pakketten of het uitvoeren van vooronderzoek en het opzetten van een strategie.

Wil je meer weten over onze content maand pakketten?
Bekijk hier alle beschikbare pakketten.

Het gebruik van social media

Content marketing, of je het uitbesteedt en gebruik maakt van social media content pakketten of niet, hangt af van waar jouw doelgroep zich het meeste op bevindt, zo zijn er een aantal simpele voorbeelden die je in ieder geval in de juiste richting wijzen:

  • Wanneer je actief bent in de business-to-business (B2B) sector, dan kun je naar alle waarschijnlijkheid het grootste aandeel van je doelgroep bereiken via LinkedIn of Twitter. Deze social media-platformen worden het meest ‘zakelijk’ gezien. Ze worden dan ook vooral gebruikt op standaard werkdagen tussen 9 en 5. Je zou het natuurlijk ook nog steeds kunnen proberen via Facebook, maar daar is de kans een stuk kleiner dat je ze op een goed moment treft. De meeste activiteit op Facebook is namelijk buiten werktijden. De meeste mensen hebben na het werk wel even genoeg van werken op zichzelf. 😉
  • Veel 50+’ers zijn ook actief op social media. Het is vaak wel beperkt tot Facebook. Je kunt ze ook bereiken buiten social media, maar dit is minder aantrekkelijk door hogere prijzen van offline reclame of bijvoorbeeld via de radio of TV.
  • Wanneer je jongeren tussen de 12 en 20 (of 25) wilt bereiken, zijn de platformen Instagram, YouTube, Snapchat en TikTok erg populair. Facebook wordt steeds vaker achterwege gelaten door deze doelgroep.

Natuurlijk is dit allemaal relatief en ligt het ook aan je product of service én de branche waarin je actief bent. Maar toch kan het je helpen in het opzetten van een ruwe versie van een content marketing plan. Zo geeft onderstaande afbeelding uit het Social media onderzoek 2020 een idee waarop jij je kunt focussen.

Bron: Newcom

Het uitbesteden van content marketing

Je kunt ervoor kiezen om je content marketing zelf op te zetten en uit te voeren, maar je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Het is in eerste instantie misschien het meest interessant om het zelf te gaan doen. Jij weet immers wat je wil schrijven en jij hebt er de meeste kennis over toch? Klopt! Toch zal gauw het besef komen dat er heel veel komt kijken bij content marketing. Zeker wanneer je actief bent op meerdere social media platformen, of je op meerdere manieren je verhaal vertelt (blogs, podcasts, video’s etc.).

Het inkopen van verschillende social media content pakketten klinkt dan wellicht interessanter. Zo kun jij je blijven focussen op waar jij goed in bent en heb je experts die het voor jou oppakken en uitvoeren. Want ook binnen content marketing zijn er optimale werkwijzen en dingen die je absoluut niet moet vergeten. Punten waar jij wellicht (nog) helemaal niets vanaf weet. Want hoe zorg je ervoor dat de zoekmachines je goed oppakken? Wat dacht je van een call-to-action? Hoe werken de algoritmes van de verschillende social media platformen? Wat is de beste tactiek om de meeste betrokkenheid (vind-ik-leuks, reacties) te genereren?

Zo klinkt het uitbesteden van content marketing zo gek nog niet, toch? Plus, door het uit te besteden kun je snel opschalen wanneer er een drukke periode is en afschalen wanneer je het rustiger hebt. Handig als je bijvoorbeeld extra veel omzet draait tijdens de zomermaanden of tijdens Kerst! Daarom zijn onze pakketten gewoon makkelijk opzegbaar.

Video content pakketten

Wil jij als bedrijf maandelijks of wekelijks zichtbaar zijn met video? En heb je al voldoende foto’s, grafische uitingen en blog berichten? Dan kun je eventueel ook gebruik maken van onze video content pakketten.

Social media content pakketten

Wil je graag een social media content marketing-strategie opzetten en dit gaan uitvoeren? Maar zie je het toch niet zitten om dit zelf te doen? Of wil je je liever focussen op waar jij nu écht goed in bent en waarmee je je brood (met beleg) verdient?

Content voor bedrijven biedt verschillende social media content maandpakketten aan in verschillende vormen. Want wij geloven ook: Ieder bedrijf is anders, iedere doelgroep is anders en daar hoort een uniek verhaal bij. Dit verhaal wat verteld wordt door een converged media strategy. Dé manier waarop jij jouw merk kan neerzetten op jouw manier, via verschillende kanalen die jij kiest.

Maar waar bestaan zulke social media content pakketten nu eigenlijk uit? Zoals al gezegd kun je op veel verschillende manieren jouw inhoud vertolken: Video en animatie, grafische elementen en fotografie, tekstueel of weer net op een andere manier. Met de social media content pakketten van Content voor bedrijven weet je zeker dat je jouw content strategie tot uiting kunt brengen. Precies zoals je voor ogen had.

Heb je namelijk liever een mix van afbeeldingen, video’s en blogs? Of zit je toch meer te denken aan animatie, video, win-acties en quotes? Of liever enkel video, of enkel animatie? Alle opties staan open! En maatwerk is altijd mogelijk.

Wil je meer weten over hoe wij bij Content voor bedrijven jou kunnen helpen met jouw content marketing? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie!

De cijfers in de intro tekst van dit artikel zijn afkomstig van Doelbewust Online Marketing.

GRATIS TIPS ONTVANGEN?

Wil je elke maand gratis tips en inspiratie ontvangen over online content? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

De Algemene Voorwaarden en privacy- en Cookiebeleid van Content voor bedrijven zijn van toepassing.

Onze voordelen op een rij

✔ Vast bedrag per maand
✔ Unieke en op maat gemaakte content
✔ Duidelijke afspraken
✔ Een content team wat met jou meedenkt